ONS VERHAAL

Lampur_krul_6_RGB.png

PRAKTISCHE INFORMATIE

EEN UNIEKE BELEVINGSWANDELING

MEER INFO

DATA 
Zaterdag 23 oktober, vrijdag 29 oktober tot en met zondag 7 november 2021

TIMING 
18u00 - 21u00 

We werken met tijdslots en een beperkt aantal tickets per tijdslot. Op deze manier kunnen we drukte aan de ingang en op het parcours vermijden. Tijdslots zijn per kwartier en starten om 18u00. Om 21u00 mag het laatste slot het park betreden. 

DUURTIJD WANDELING

Ongeveer 1u en 30 minuten.

AFSTAND WANDELING
2.05 kilometer
We sluiten pas om 23u00, je hebt dus alle tijd om de wandeling op eigen tempo af te leggen.

TOEGANKELIJKHEID VOOR KINDEREN 

De wandeling verloopt 100% over verharde en grind wegen en is dus toegankelijk voor iedereen. Hou wel rekening met een glooiend terrein en één stevige kli
m op het parcours (via een grindweg met enkele trappen). Er worden op deze plek hellingen voorzien om met een wandelwagen over de trede te gaan.

TOEGANKELIJKHEID VOOR MINDERVALIDEN
De wandeling verloopt 100% over verharde en grind wegen en is dus toegankelijk voor personen met een beperking. Hou wel rekening met een glooiend terrein en één stevige klim op het parcours (via een grindweg met enkele trappen). Er worden op deze plek hellingen voorzien om met een eventuele rolstoel over de trede te gaan. Stewards zijn ter plaatste om eventueel te helpen waar nodig. Voor een vlot bezoek is het aan te raden om uw komst te melden aan de organisatie via mail op hello@lampur.be . 

TOEGANKELIJKHEID MET HUISDIEREN NIET TOEGELATEN 
Omwille van de aard van het spektakel, met licht en geluidseffecten, is het niet toegestaan om huisdieren mee te brengen naar de wandeling. Dit uit veiligheid voor het dier zelf en voor de andere bezoekers in het park.REGENWEER 
Ook tijdens de regen gaat de wandeling door en garanderen we een unieke beleving. Aangepaste kledij is sowieso aan te raden. In geval van stormweer en sluiting van het park wordt een alternatieve datum voorzien. 

De ontstaansgeschiedenis van Kasteel en Park Groenenberg herleeft deze herfstvakantie in een unieke belevingswandeling. Licht, techniek, speciale effecten, muziek en theater worden gecombineerd in een totaalspektakel, in harmonie en met respect voor de natuur in het park.

Het verhaal laat zich inspireren op de fictieve Dane Lampúr die enkele historische figuren uit het Pajottenland ontmoet. Wat deze ontmoetingen betekenen voor het park en het kasteel kan je ontdekken vanaf 23 oktober tot en met 7 november 2021, waarmee Lampúr de herfstvakantie extra kleur geeft. 

Lampur_logo_gnstroom_pos_RGB.png
Lampur_radar_3_RGB.png
Lampur_radar_3_RGB.png
Lampur_radar_4_RGB.png

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

 

Algemene informatie

Wat zijn de openingsdagen?


Data
Zaterdag 23 oktober vindt de première plaats. De hoofdperiode is de herfstvakantie van vrijdag 29 oktober tot en met zondag 7 november 2021.

Timing

Ingang is open tussen 18u00 & 21u00

We werken met tijdslots en een beperkt aantal tickets per tijdslot. Op deze manier kunnen we drukte aan de ingang en op het parcours vermijden. Tijdslots zijn per kwartier en starten om 18u00. Om 21u00 mag het laatste slot het park betreden. Om 23u00 sluit het park de deuren.
Hoelang duurt de wandeling?


2km – 1u30 à 2u00

Het is een wandeling van 2,05km, we schatten dat je ongeveer tussen het anderhalf uur en twee uur tijd nodig hebt om het parcours volledig af te leggen. We sluiten pas om 23u00, u hebt dus alle tijd om de wandeling op eigen tempo af te leggen en optimaal te genieten van het spektakel.
Zijn er toiletten aanwezig op het domein?


Aan de ontvangstzone, voor de betreding van het park, zullen er toiletten beschikbaar zijn.
Is er ter plekke iets te eten of te drinken?


Ja, in de ontvangstzone zal er catering voorzien zijn. Opgelet, u kan enkel voor of na de wandeling iets aankopen, op het parcour zelf zal u niets kunnen aankopen.
Mag ik eigen eten of drinken meenemen?


Ja. Let er wel op dat je geen afval op het parcours achterlaat, draag zorg voor de natuur.
Is deze activiteit geschikt voor jonge kinderen?


Ja, de beleveniswandeling is niet eng, maar magisch. Het is een unieke wandeling van 2,05km die op het eigen tempo kan worden afgelegd. De allerjongsten (< 5 – 6 jaar) zullen het verhaal misschien niet volledig kunnen volgen, maar raken evenzeer doordrongen van van de magie. Het begin van de wandeling kan een beetje intimiderend zijn voor de allerkleinsten door de sfeerschepping, maar het is absoluut geen griezeltocht.
Mag ik roken op het parcours?


Om optimaal te genieten van de natuur, en het comfort van alle deelnemers te garanderen, is het niet toegestaan te roken op het parcours.
Mag ik grote tassen of rugzakken meenemen?


Om de veiligheid te garanderen raden we aan om grote tassen of rugzakken thuis te laten. Voorwerpen die de veiligheid bedreigen worden niet toegelaten op het parcours. De organisatie van Lampùr is niet aansprakelijk voor schade en/of verlies van persoonlijke eigendommen.
Wat doe ik aan?


Omdat de wandeling plaatsvindt tijdens de herfstvakantie raden we aan om u warm aan te kleden. Hou er ook rekening mee dat de ondergrond van het park modderig of vuil kan zijn op bepaalde plekken. Draag waterafstotende kledij bij regenweer en zorg voor waterdichte stapschoenen.

Toegankelijkheid

Waar is Lampúr?


Lampúr vindt plaats in Park Groenenberg op de grens van Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.

Vanaf de autosnelwegen uit Namen (E411/A4), Luik (E40/A3), Antwerpen (E19), Oostende (A10), Charleroi (E19/A9) neemt u afrit 'ULB Erasmus' (nr. 16 of nr. 15a) op de Brusselse ring. Volg vanaf daar de pijlen ‘Kasteel Gaasbeek’.
Hoe kan ik er geraken?


Te voet

U kan het parcours maar via één ingang betreden, deze bevindt zich aan de Kasteelstraat. Volg de signalisatie ter plaatse.

Met de fiets

De fietsenstalling zal zich bevinden aan de ingang van de ontvangstzone.

Met het openbaar vervoer

Bus 142 en 573 stoppen aan de halte Gaasbeek Kasteel, de bushalte is vlak voor de inkom.
Bus 142 rijdt tot aan het station van Brussel Zuid, vanaf daar kan u de trein nemen.

Let op: deze bussen rijden maar tot +- 22u. Als u de wandeling pas start om 21u, zal u met het openbaar vervoer niet meer thuis raken.

Met de wagen

Als u toch met de wagen wil komen is er een gratis parkeergelegenheid voorzien aan het Kasteel van Gaasbeek, vlak bij de inkom van het parcours.

In geval de parking verzadigd is, zal er uitgeweken worden naar de parking van Revalidatieziekenhuis Inkendaal (Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek) en zal er gewerkt worden met gratis shuttlebussen.

Parkeer in geen geval gewoon langs de weg, je riskeert een boete en takelkosten. Volg de instructies van de parkingstewards en de politie.

Let op: er is een parkeerverbod voor de parking aan de ‘Krijmerie van Gaasbeek’. Ook geldt er een parkeerverbod langs de Kasteelstraat, de Postweg, de Appelboomstraat en de Konijnestraat.

Parking mindervaliden

Mindervaliden kunnen een parkeerplaats reserveren aan de ‘Krijmerie van Gaasbeek’ via tickets@lampur.be . Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien de parkeerplaatsen bezet zijn, kan er wel gebruik gemaakt worden van de Kiss & Ride, deze bevindt zich vlak voor de ingang.
Is er parking voor mindervaliden?


Mindervaliden kunnen een parkeerplaats reserveren aan de ‘Krijmerie van Gaasbeek’ via tickets@lampur.be . Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien de parkeerplaatsen bezet zijn, kan er wel gebruik gemaakt worden van de Kiss & Ride, deze bevindt zich vlak voor de ingang.
Is het parcours toegankelijk voor een kinderwagen?


De wandeling verloopt 100% over verharde en grind wegen en is dus toegankelijk voor een kinderwagen. Hou wel rekening met een glooiend terrein en één stevige klim op het parcours (via een grindweg met enkele trappen). Er worden op deze plek hellingen voorzien om met een eventuele kinderwagen over de trede te gaan.
Is het parcours toegankelijk voor mindervaliden?


De wandeling verloopt 100% over verharde en grind wegen en is dus toegankelijk voor personen met een beperking. Hou wel rekening met een glooiend terrein en één stevige klim op het parcours (via een grindweg met enkele trappen). Er worden op deze plek hellingen voorzien om met een eventuele rolstoel over de trede te gaan. Hou er wel rekening mee dat het een wandeling in het bos met (deels) grindpaadjes is. Voorzie dus een goede, stevige rolstoel en een goede begeleider. Voor een vlot bezoek is het aan te raden om uw komst te melden aan de organisatie via mail op hello@lampur.be .
Mag ik mijn huisdier meebrengen?


Omwille van de aard van het spektakel, met licht en geluidseffecten, is het niet toegestaan om huisdieren mee te brengen naar de wandeling. Dit uit veiligheid voor het dier zelf en voor de andere bezoekers in het park.

Mijn reservering

Wie kan ik contacteren in verband met problemen met het ticket?


Via tickets@lampur.be kan u contact opnemen met de klantenservice van Lampùr.
Wat gebeurt er met mijn ticket bij slecht- / regenweer?


Ook tijdens de regen gaat de wandeling door en garanderen we een unieke beleving. Aangepaste kledij is sowieso aan te raden. In geval van stormweer en sluiting van het park wordt een alternatieve datum voorzien.
Moet ik mijn ticket uitprinten?


Alle tickets zullen bij de ingang gescand worden op uw smartphone of op papier.
Kan ik mijn reservering wijzigen?


Zodra de reservering is gemaakt is het niet meer mogelijk om datum, tijd of aantal aan te passen.
Kan ik ter plaatsen een ticket kopen?


Ja, het is mogelijk om ter plaatsen nog een ticket aan te kopen, als het evenement voor die dag niet uitverkocht is. We raden u aan om onze sociale media in het oog te houden voor hiervan op de hoogte te blijven. Let wel op, betaling is enkel mogelijk met bankkaart.
Is er een groepstarief?


Ja, voor groepen vanaf 20 personen is er een korting voorzien. Voor een groep met dit aantal is er echter wel op voorhand reservering nodig. Neem hiervoor contact op met tickets@lampur.be .
Waarom betaal ik €1 voor NatuurInvest?


In elk betalend ticket zit standaard reeds een bijdrage van € 1,00 voor Natuurinvest. Op deze manier wil Lampúr bijdragen aan de biodiversiteit in het land. Meer info kan je hier terugvinden: https://www.lampur.be/natuurinvest

 
Lampur_radar_4_RGB.png

COVID-19

Covid19

Wat zijn de maatregelen in verband met Covid 19?


Lampùr volgt de maatregelen en beslissingen van de overheid. We werken dus met het ‘Covid Safe Ticket’ die aan de ingang van de ontvangstzone gescand zal worden. Alle bezoekers ouder dan 12 jaar zullen hun ‘Covid Safe Ticket’ moeten voorleggen. Dit wil zeggen dat je een identiteitskaart moet tonen, maar ook het bewijs van:

  • Bewijs van volledige vaccinatie ( 2 dosissen Pfizer, Moderna of Astrazeneca of 1 dosis Johnson & Johnson). De laatste spuit moet minimum 2 weken geleden toegediend zijn.

OF

  • Een negatieve PCRtest die maximaal 48u eerder is afgenomen.

OF

  • Een bewijs van genezing (minimum 10 dagen oud, maximaal 180 dagen oud)

OF

  • Een negatieve antigeentest die maximaal 24u geleden is afgenomen

Tijdens uw bezoek is het toegelaten om zonder mondmasker rond te lopen. Hou er echter rekening mee dat het dragen van een mondmasker nog verplicht is in de rij voor de ingang.

Aan de hand van bewegwijzering is er een looprichting aangeduid voor alle bezoekers.

De gezondheid en veiligheid van artiesten, bezoekers en medewerkers is onze grootste prioriteit. We vragen u de richtlijnen van de overheid zo correct mogelijk na te leven en aandachtig de instructies van de organisatie te volgend.
Worden er terplaatse Covid19 – sneltesten afgenomen?


Er worden terplaatse géén sneltesten afgenomen.
Wat gebeurt er als ik toch de toegang geweigerd word?


Bezoekers die een ongeldig Covid Safe Ticket hebben zullen het parcours niet mogen betreden. Deze krijgen echter wel een volledige refund van het ticket.
Wat gebeurt er met mijn ticket als Lampúr uitgesteld of geannuleerd wordt?


Bij annulering van de beleveniswandeling zullen alle tickets volledig worden terugbetaald. Bij uitstel blijven de tickets gewoon geldig voor de nieuwe data.
Wat gebeurt er met mijn ticket in geval van quarantaine of een positieve Covid-test?


In het geval van quarantaine of een positieve Covid Safe Test kan je het bewijs doormailen naar tickets@lampur.be . Je krijgt dan een volledige refund van je ticket.
Moet mijn kind vanaf 12 jaar ook over een Covid Safe ticket beschikken?


Ook kinderen vanaf 12 jaar moeten in orde zijn met het CST-ticket.
Hoe kan ik het Covid Safe Ticket van mijn kind aan de CovidSafe app toevoegen?


Als ouder kan je het certificaat van je kinderen op de eigen app zetten. Hier lees je hoe je dit doet: https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen...
Moet ik een mondmasker dragen?


Onze horecazone bevindt zich binnen in de Covid Safe Zone waar je Covid Safe Ticket reeds gecontroleerd werd. Hierdoor is een mondmasker niet verplicht maar wel aan te draden.
De hele wandeling en de horecazone is 100% outdoor.

Lampur_background_A4_RGB.jpg
Lampur_krul_6_RGB.png

BESTEL TICKETS

TICKETPRIJZEN

KOOP NU JE TICKETS

STANDAARD TICKET € 19,50*
+ € 1 bijdrage aan natuurinvest

KINDEREN 3-14 jaar € 9,50*
+ € 1 bijdrage aan natuurinvest​

KINDEREN 0-3 jaar gratis

*prijzen exclusief transactiekosten, inclusief btw

Tickets aankopen kan via de pagina van onze ticketingpartner. Hier kies je eerst de dag dat je Lampúr wil bezoeken. Vervolgens kan je kiezen voor een tijdslot naar keuze, zo vermijden we een piekdrukte aan de ingang en in het park. Eens binnen kan je naar eigen tempo het parcours afleggen. 

Houders van een kortingsticket (kinderen tot 14 jaar, inwoners Sint-Pieters-Leeuw/Lennik ) vragen we om een geldig identiteitsbewijs te tonen aan de ingang. 

Lampur_radar_3_RGB.png
Lampur_radar_3_RGB.png